17 Temmuz 2013 Çarşamba

Suni Damar Yerleştirme Ameliyatı Yapıldı

Suni Damar Yerleştirme Ameliyatı Yapıldı
Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde bölgede ilk olan ameliyatlara bir yenisi daha eklendi.
Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde bölgede ilk olan ameliyatlara bir yenisi daha eklendi. Kalp Damar Cerrahisi Merkezi doktorlarından Yrd. Doç.Dr. Kemal Korkmaz ve Yrd. Doç.Dr. Hikmet Selçuk Gedik, yaptıkları ameliyatla bünyesinde bir kaç ciddi hastalığı taşıyan 74 yaşındaki hastanın göğüs ve karın bölgesini açmadan sadece kasık bölgesinden yaptıkları operasyon ile hastaya suni damar yerleştirdiler.
İleri düzeyde kalp kapak hastalığı, kalp yetmezliği ve aort damarında yaklaşık 8 cm’lik bir balonlaşma hastalığı taşıyan 74 yaşındaki Hasan Tezel'in göğsü ve karnı açılmadan kasık bölgesinden girilerek vücuduna suni ve yeni bir damar yerleştirildi. Konu ile ilgili bilgi veren Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Merkezi'nden Yrd. Doç.Dr. Kemal Korkmaz, “Üniversitemiz hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği'nde yatmakta olan 74 yaşındaki Hasan Tezel isimli hasta 6 yıl önce açık kalp ameliyatı geçirmiş.
İleri düzeyde kalp kapak hastalığı ve kalp yetmezliği ile beraber KOAH dediğimiz akciğer hastalığı ile beraber Aort Anevrizması denilen aort damarında yaklaşık 8 cm’lik bir balonlaşma vardı. Yüksek riskli olduğu için Kalp ve Damar Cerrahisi klinik doktorları Yrd. Doç.Dr. Hikmet Selçuk Gedik ve Yrd. Doç.Dr. Kemal Korkmaz tarafından ameliyat edildi. Hastamız, karın ve göğüs bölgesi açılmaksızın kasık damarlarından girilerek endovasküler tedavi yöntemi ile yeni, suni bir aort damarı yerleştirilmiş ve damardaki balonlaşma bu şekilde başarı ile tedavi edilmiştir.
Dünyada ve ülkemizde özellikle eşlik eden başka hastalıklar nedeni ile riski yüksek olan ve ani gelişen aort damarı yırtılmalarında bizlere hızlı müdahale şansı tanıyan bu yöntemin bölgemizde de ilk defa üniversitemiz hastanesinde uygulanması önemlidir. Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğimiz yeni olmasına karşın bu düzeyde işlerin ortaya konulması elbette bir ekip çalışması ile olmuştur. Bu bağlamda bizlere destek veren Anesteriyoloji ve Kardiyoloji bölümünün değerli hocalarına ve her türlü imkanı seferber eden başta Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof.Dr. Ali Kemal Uzunlar ve Başhekimimiz Prof.Dr. Bünyamin Dikici ile birlikte beraber tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.” dedi.
Ameliyat öncesi oldukça sıkıntı yaşadığını ifade eden Hasan Tezel ise “Karın bölgemde ağrılar ve şişlikler oluyordu. Ağrılara zaman zaman dayanamıyordum. Bununla birlikte nefes almakta da oldukça zorluk çekiyordum. Ameliyat olduktan sonra yeniden hayata bağlanmanın mutluluğunu yaşıyorum. Daha rahat nefes almak bile güzel bir duygu. Bunun yanında karnımdaki şişlikler ve ağrılar kayboldu. Üniversiteye, doktorlarımıza ve Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder