19 Temmuz 2013 Cuma

VÜCUDUMUZ HAKKINDA BİLMEDİĞİMİZ BAZI İLGİNÇ BİLGİLER


* İnsanlarla şempanzelerin vücudunda santimetrekareye düşen kıl sayısı aynıymış! Ancak bizlerde bu tüylerin çoğu görünmeyecek kadar ince veya açık renk olduğu için insanoğlu şempanzelere oranla daha estetik görünüyormuş! 

* İnsan saçı neredeyse yok edilemez bir malzemeymiş! Saç soğuk hava değişimi su hatta birçok asit ve kimyasala karşı dayanıklıymış! 

* Beyin hücreleri Ansiklopedi Britannica'nın beş katı bilgi depolayabilirlermiş ve bu müthiş insan beyninin yüzde 80'i sudan oluşuyormuş! 

* IQ'nuz ne kadar yüksekse o kadar çok rüya görürmüşsünüz! Ama rüya görmediğinizi söyleyerek zekânıza hakaret etmeyin çoğu rüyalar zaten hatırlanmazmış. 

* Midemizdeki asidin gücü o kadar yüksekmiş ki bir metal jileti bile eritebilirmiş! (Ama jilet yutup denemeye kalkmamanız sözüme güvenmeniz daha akıllıca olacaktır!) 

* Tek yumurta ikizleri hariç her insanın kendine özgü farklı bir vücut kokusu varmış... 

* 60 yaşına gelinceye kadar erkeklerin yüzde 60'ı kadınlarınsa yüzde 40'ı horlamaya başlarmış! 

* Gözlerimizin büyüklüğü hayat boyu doğduğumuz günle aynı kalıyormuş ama kulaklar ve burun hayat boyu büyümeye devam ediyormuş. (Bu benim için iyi bir haber değil!) 

* Hastalıkların yüzde doksanının (evet sayıyla 90 yazıyla doksan!) oluşma veya ilerleme sebebi stresmiş! 

* İnsanın öksürüğüyle çıkan sıvı ve beraberindeki mikroplar (ıyyy!) saatte 97 kilometre hızla ilerliyormuş! Hapşırık hızıysa saate 160 kilometreye kadar çıkıyormuş! 

* Sabah kalktığımızda akşam yatarkenki halimizden aşağı yukarı bir santim daha uzun olurmuşuz! (Eklem araları yerçekimi etkisiyle gün boyu daralıyormuş. Yani gün içinde yavaş yavaş çöküyormuşuz!) 

* İnsan vücudunun en güçlü kası dil en güçlü kemiği ise çene kemiğiymiş! (Bu konuda kadınlar ve erkekler arasında bir fark olup olmadığı araştırmada yer almıyor!) 

* Spor yaparak geliştirdiğiniz bir kasın sporu bıraktığınızda eski haline dönmesi o kasın oluşmasından iki kat daha uzun sürüyormuş! (Benim gibi lapacılar için cesaret verici!) 

* Uyuduğunuz oda ne kadar soğuksa kâbus görme olasılığınız o kadar artarmış!

* Gözyaşı ve sümük birçok bakterinin hücre duvarını kıran özel bir enzim içeriyormuş! Böylece milyonlarca mikrop göz ve burun kanalından vücuda giremiyormuş. 

* Bu arada insanoğlu tüm canlıların içinde duygusal sebeplerle gözyaşı akıtan tek canlıymış! Bir dahaki sefere kedinizin veya köpeğinizi hüzünden ağladığını iddia etmeyin tıbben imkansız! 

Veson olarak; 

* Bugün pazarsa yarın kendinize dikkat edin; çünkü pazartesi günleri insanların en çok kalp krizi geçirdiği günmüş! Hafta sonu eğlencesinden sonra işe dönmenin stresinin bu artışın sebebi olabileceği söyleniyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder